נהיגה בשלילה

קצין משטרה רשאי לשלול את רישיונכם לתקופת זמן מוגדרת במידה ונתפסתם מבצעים עבירה חמורה כמו נהיגה במהירות מופרזת, נהיגה בשכרות, עקיפה מסוכנת או תאונה עם נפגעים. נהיגה בשלילה היא תולדה של מצב זה בו נשלל רישיונכם אך החלטתם שלא להיענות לפקודות התעבורה.

אם נהגתם בזמן פסילה סימן שעברתם על סעיף 67 לפקודת התעבורה. הסעיף קובע כי על הנהג להפקיד את רישיונו במזכירות בית המשפט עד תום הפסילה. ספירת ימי הפסילה מתחילה החל מהיום בו הופקד הרישיון ולא מיום מתן פסק הדין, לכן כל עיכוב בהפקדת הרישיון יאריך את זמן הפסילה. במידה ואדם נתפס נוהג בזמן שלילה – הדבר נחשב לעבירה חמורה ביותר ואותו אדם צפוי לגזר דין של מאסר בפועל.

כיצד מתמודדים עם נהיגה בשלילה

אין ספק כי אחת הצרות הגדולות ביותר אליהן ניתן להיקלע היא נהיגה בשלילה או פסילה. אנשים רבים מוצאים עצמם חסרי יכולת לתפקד ללא רישיון, מתקשים להמשיך באורח חיים תקין ומחליטים לשבת מאחורי ההגה למרות הסכנה הטמונה בכך. אותם אנשים מאמינים כי הסיכוי שלהם להיתפס שוב הוא אפסי אך המשטרה מתייחסת לעניין בכובד ראש ומקימה פעמים רבות מחסומים במטרה לתפוס נהגים הנוהגים בשלילה.

הענישה עבור עבירה מסוג זה הינה קשה משום שאדם הנוהג בזמן פסילה נחשב לכזה המסכן את הציבור ופוגע בסדרי השלטון והמשפט. במידה ונתפסת נוהגים בשלילה או שעומד בפניכם אישום אחר הנוגע לדיני התעבורה – פנו כעת אל משרד עורכי דין שמעון הרשקוביץ.

למי לפנות בנושא נהיגה בשלילה

לא קל להתמודד עם פסילת רישיון והסכנה של שלילה לזמן ארוך עשויה להקשות על חייכם אף יותר. על מנת להשיג הסדר מקל ונוח מול בית המשפט תוכלו לפנות למשרד עורכי דין שמעון הרשקוביץ.

התחומים בהם אנו מטפלים כוללים בין היתר :

  • צבירת נקודות המובילה לשלילה
  • ביטול קנסות
  • ביטול פסילת רישיון ושלילת רישיון
  • נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים אחרים
  • תביעות אזרחיות הנוגעות לתאונת דרכים עם נפגעים
  • ייצוג בפני המכון הרפואי לבטיחות בדרכים
  • תיקי הוצאה לפועל הנוגעים לרישיונו של הלקוח

נהיגה בשלילה

נהיגה בשלילה
מאמרים נוספים באותו נושא:
השאירו פרטים ונחזור בהקדם:
דילוג לתוכן