ערעור על דוח משטרה

כיצד ולאן מגישים ערעור על דוח משטרה? מי מטפל בכל בקשה לביטול דוח תנועה? האם כדאי לדרוש להופיע בפני בית משפט לתעבורה על מנת לקבל אזהרה במקום דוח תנועה? ובכן, השאלה היא לא רק באיזו עבירה מדובר, אלא גם באיזה נהג מדובר.

בתור עורך דין תעבורה בחיפה והצפון, יוצא לי להתקל במקרים שונים. ברוב המקרים הנסיון אומר שניתן לעזור.

ערעור על דוח משטרה
ערעור על דוח משטרה

ערעור על דוח משטרה

כמו שצוין בתחילה, הסיכוי של ערעור להתקבל תלויה לא רק בסוג העבירה, אלא גם בנהג עצמו. נהג אשר מחזיק ברישיון הנהיגה שלו במשך מספר שנים מועטות, וביצע כבר עבירה קלה, לא יקבל הקלה על דוח אפילו כאשר מדובר בעבירת עקיפה אסורה (למשל, עקיפה בדרך לא פנויה).

מצד שני, נהג אשר מחזיק ברישיונו כבר שנים רבות, ואין לו עבירות תנועה קודמות, יחשב כנהג אחראי ושקול אשר מעד מעידה חד פעמית. נהג כזה עשוי לקבל הקלה גם על דוח חמור יותר, כגון מהירות מופרזת, אם נוכל לשכנע את השופט כי מדובר במקרה חד פעמי אשר לא יחזור על עצמו.

בקשה לביטול דוח תנועה
בקשה לביטול דוח תנועה

ישנם 2 סוגי דוחות שניתן לקבל מהמשטרה בגין עבירות תנועה: דוח שטומן בחובו קנס ודוח שמלווה בהזמנה לבית המשפט. ניתן לפתוח בהליך ערעור עבור כל אחד מסוגי הדוחות, וזאת במסגרת לוחות זמנים ברורים שהוגדרו לכך על פי החוק. אפשרויות הערעור הן:

בקשה לביטול דוח תנועה – בקשה שמוגשת למשטרה בצירוף הוכחות נדרשות. המשטרה יכולה מצידה לדחות את הבקשה או לאשרה, מה שמביא לביטול הדוח לחלוטין. את הבקשה יש להגיש עד 30 יום ממועד קבלת הדוח.

המרת הדוח באזהרה – שילוב של דוח על עבירת תנועה קלה שניתן לנהג בעל עבר תעבורתי נקי, יכול למנוע את חובת תשלום הדוח וקבלת נקודות. את בקשת המרת הדוח באזהרה יש להגיש תוך 30 יום ממועד קבלת הדוח.

בקשה להישפט – במידה ומעוניינים להגיש ערעור על דוח תנועה מול ערכאה שיפוטית, יש להגיש בקשה מתאימה תוך 90 ימים מיום קבלת הדוח.

בקשה לביטול דוח תנועה

לעיתים הדוח המשטרתי שקיבל הנהג למשל בגין מהירות מופרזת, קיפוח זכות וכדומה, אינו תקין. לדוגמה, דוח משטרתי אשר נכתב בכתב יד לא ברור. במקרה זה, הדו”ח הופך למסמך שאין בו די ראיות כנגד הנהג.

ישנם מקרים אשר בהם הדו”ח עצמו נכתב עם הרבה טעויות מהותיות בפרטי העבירה המיוחסת לנהג. במקרה מעין זה, ביהמ”ש יחליט על ביטול דוח משטרה בשל חוסר הוכחות. בנוסף, על השוטר להזדהות, כאשר הוא לובש מדי שוטר.

יש לדעת, במקרה כזה כי אם לנהג דוח שאינו תקין, או שהוא לא ביצע את העבירה המיוחסת לו, על הנהג להגיש בקשה לביטול הדו”ח תוך 30 יום מיום קבלת הדוח.

בית משפט לתעבורה
בית משפט לתעבורה

בית משפט לתעבורה

על פי החוק ניתן להגיש בקשה להישפט תוך 90 יום מהיום שבו קיבלתם את הדוח, על מקבל הדוח למלא את הספח שמוצמד לדוח להשלים את הפרטים ולחתום. אם אבד הספח ניתן לפנות בכתב ולציין מספר זהות, מספר דוח וכתובת עדכנית. את הבקשה ניתן לשלוח בדואר רשום.

היו מקרים בהם בית משפט הורה על ביטול דו"ח מחמת "כתב לא קריא" של עורך הדו"ח – אם נתקלתם פעם בכתב יד של שוטרים אתם ודאי מבינים שיש לא מעט דו"חות כאלה. אם התובע סבור שלא ניתן לקרוא את כתב היד של השוטר – הוא רשאי לבטל לכם את הדו"ח.

כל נהג רשאי להגיש בקשה להישפט על עבירת התעבורה בפני בית המשפט. על הנהג להגיש בקשה להישפט תוך 90 יום ממועד קבלת הדו"ח למפנ"א בדואר רשום או באופן מקוון באתר המשטרה.

שימו לב, במקרה הנדיר בו לא תקבלו זימון לבית משפט תוך שנה מרגע שהתקבלה בקשתכם – הדו"ח התיישן. עם זאת, אלו מקרים מאד נדירים ועדיף שלא לסמוך עליהם.

אזהרה במקום דוח תנועה
אזהרה במקום דוח תנועה

אזהרה במקום דוח תנועה

על פי החוק יש להגיש בקשה לביטול דו"ח תוך 30 יום ממועד המצאת הדוח המקורי. לבקשה יש לצרף את צילום הדוח וצילום תעודת זהות וחתימה. על פי מדיניות אגף התנועה, לא ניתן להמיר באזהרה עבירות של נסיעה ברמזור באדום, שימוש בטלפון סלולרי, הזמנות לדין ועבירות נוספות המסכנות חיים.

שוטר שעורך דו"ח חייב לשאול את הנהג החשוד בביצוע העבירה לתגובתו, ולציין את התגובה שניתנה בדו"ח. בהתקיים נסיבות מסוימות, ניתן להביא לביטול דו"ח בו לא צוינה תגובת הנהג. בית המשפט מייחס חשיבות רבה לתגובה המידית של הנהג.

אם הודה הנאשם בעבירה יהיה קשה יותר לשכנע את בית במשפט בחפותו. נהג שסבור שכלל לא ביצע את העבירה חייב לציין זאת בתגובתו במפורש. בנוסף, כדאי לציין פרטים שיסייעו לנהג מאוחר יותר, כגון פרטי עדים, תנאי הראות וכיוצא באלה.

לשאלות נוספות אתם מוזמנים לעקוב אחרינו בעמוד הפייסבוק

בית משפט לתעבורה
מאמרים נוספים באותו נושא:
השאירו פרטים ונחזור בהקדם:
דילוג לתוכן