אי עצירה לפני מעבר חצייה היא בעצם עבירה של אי מתן זכות קדימה. הכבישים הם סביבה מורכבת בה ישנם גם רכבים וגם הולכי רגל. על מנת לאפשר להולכי הרגל לחצות בבטחה את הכביש, ישנם מעברי חצייה וחוקי תנועה מיוחדים המתייחסים למעבר החצייה.
הפרת אותם החוקים מסכנת את הולכי הרגל וכמובן יכולה להביא ל דוח משטרה וגם נקודות. אם אתם חושבים שניתן לכם דוח זכות קדימה במעבר חצייה, או כל דוח אחר שאינו מוצדק, תמיד ניתן להגיש ערעור על דוח תנועה, אך צריכות להיות לכך סיבות טובות. מוטב להתייעץ עם עורך דין דוחות תנועה על מנת לבדוק האם זה כדאי והאם יש לכם סיכוי להצליח לבטל את הדוח.
אי עצירה לפני מעבר חצייה
החוק אינו מחייב עצירה כאשר מגיעים למעבר החצייה, אלא אם כן ישנו תמרור הדורש זאת, דבר שיתכן במקרים מסוימים. אך במקרה שכזה העבירה היא אי עצירה בתמרור עצור. השאלה האם לעצור או לא לעצור תלויה בנסיבות, ולכן על הנהג להיות ערני למתרחש. הרי לכם עוד סיבה מדוע נהיגה תחת השפעת אלכוהול אסורה.
במידה ונהג מתקרב למעבר החצייה וישנם הולכי רגל אשר נמצאים על מעבר החצייה, על הנהג לעצור ולאפשר להם לעבור. שיהיה ברור – אם הולך הרגל הניח את רגלו על הכביש, גם אם נראה לכם שתוכלו להספיק לעבור או לאלץ אותו לעצור, אתם מבצעים עבירה. במידה ונתפסתם אתם צפויים לקבל לא רק דוח משטרה, אלא גם 4 נקודות. למעשה התקנות שנכנסו לתוקף ב 2015 קובעות מתן זכות קדימה, גם כאשר הולך הרגל נמצא על המדרכה.
אי עצירה לפני מעבר חצייה בנסיבות מחמירות – ישנם מקרים בהם המשטרה תקבע שמדובר באי מתן אפשרות להשלים את החצייה בנסיבות מחמירות וסיכון הולכי רגל. במצב זה המשטרה לא תסתפק בדוח תנועה – אתם צפויים לקבל הזמנה לדין בבית משפט תעבורה, 10 נקודות חובה ושלילת רישיון מנהלית ל 30 יום. זהו הזמן לפנות למשרד עורכי דין תעבורה מכיוון שבבית המשפט אתם עשויים לקבל פסילה משמעותית.
ישנו עוד מקרה של אי עצירה לפני מעבר חצייה והוא המקרה שבו רכב אחר עצר. כאשר נהג מתקרב למעבר חצייה והוא מבחין שרכב אחר עצר, עליו לעצור גם כן. הרכב עצר על מנת לאפשר להולך רגל לחצות, גם אם הנהג השני אינו רואה את הולך הרגל, עליו להניח זאת ולעצור. במקרה זה מקבלים דוח משטרה עם קנס כספי. גם במקרה זה העונש יכול להיות חמור יותר. למשל אם תהיה קרבה מסוכנת להולך הרגל זוהי עבירה עם 10 נקודות ואתם צפויים לקבל הזמנה לדין. במקרה זה חפשו עורך דין דוחות תנועה על מנת לייצג אתכם ב בית דין לתעבורה.
מתן זכות קדימה
החוק מגדיר את עניין זכות הקדימה על מנת למנוע תאונות ופגיעה בנפש. אי מתן זכות קדימה היא אחת מעבירות התנועה השכיחות, ובמקרים רבים הגורם לתאונות ופגיעות בנפש. מסיבות אלו המשטרה מחמירה בנושא. אין עונש אחיד לעבירה זו, המשטרה ובית המשפט בוחנים את הנסיבות וגם את התוצאות – זה מתחיל ב דוח משטרה עם קנסות ופסילת רישיון ועשוי אפילו להגיע למאסר בפועל.
ערעור על דוח תנועה – דוח משטרה
על כל דוח של עבירות תנועה ניתן להגיש ערעור. המשמעות של ערעור על דוח תנועה היא להישפט בבית המשפט. במידה וקיבלתם דוח עם נקודות, כדאי לפנות למשרד עורכי דין תעבורה. יתכן כי ניתן לבטל את הדוח, אך יש צורך שעורך דין יבדוק את נסיבות המקרה, ואולי אפילו ימצא פגמים טכניים בדוח, על מנת לבדוק מהם הסיכויים להצליח לבטל את הדוח.
במיידה ומדובר בדוח כספי בלבד, סביר להניח שמוטב לשלם. אך במידה ומדובר בדוח עם נקודות שאינו מוצדק, כדאי לערער עליו – צבירת נקודות מביאה לקורס נהיגה, בדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, וכמובן גם פסילת רישיון.
עורך דין דוחות תנועה
אם תרצו להגיש ערעור על דוח תנועה, חשוב שתעזרו בייעוץ וייצוג משפטי באמצעות עורך דין תעבורה. החוק מחמיר מאוד עם עבירות תנועה ובצדק. אך מצד שני אכן ישנם דוחות שאינם מוצדקים. לא קל לבטל דוח משטרה ויש צורך בבקיאות בחוקי התנועה, פסיקות בתי המשפט והליכי המשטרה.
הגשת ערעור יכולה אפילו להסתיים בעונש כבד יותר מהעונש המקורי. אל תעשו זאת בעצמכם.
משרד עורכי דין תעבורה
קיבלתם דוח לא מוצדק? קיבלתם הזמנה לדין בבית משפט לתעבורה? אם כן עליכם לפנות לעורך דין דוחות תנועה. עורך דין מומלץ יבחן את נסיבות המקרה ויעריך את סיכויי ההצלחה. במידה והוחלט לערער על הדוח, יש למלא את הספח בדוח שאומר בקשה להישפט. עורך הדין יאסוף את כל החומר הרלוונטי וילחם עבורכם בבית המשפט.