לאחרונה החלה המשטרה באכיפה מוגברת של עבירת נהיגה בשכרות כלפי אוכלוסיה מיוחדת: נהג חדש, נהג צעיר, נהג אשר נוהג ברכב מסחרי או רכב עבודה מעל 3.5 טון, נהג אשר נוהג רכב ציבורי.
הדרך הפשוטה ביותר שלא להתמודד עם תיק של נהיגה בשכרות היא פשוט לא לשתות ולנהוג.
אבל אם כבר בחרתם לשתות והחלטתם לעלות על ההגה ונעצרתם לבדיקה כדאי שתדעו כיצד לנהוג ומהם זכויותיכם.
איך משטרת ישראל אוכפת נהיגה בשכרות?
המכשיר העיקרי בו משתמשת המשטרה לאיתור נהגים הנוהגים בשכרות הוא מכשיר הינשוף, בנוסף בסמכות השוטר לדרוש מנהג בדיקת דם שתבוצע בבית החולים או בדיקת שתן לאיתו שרידי סם.
מדריך זה יתמודד עם החלק הארי של אכיפת עבירה של נהיגה בשכרות באמצעות מכשיר הינשוף.
לגבי הנהגים המוגדרים בחוק כאוכלוסיה מיוחדת, כאמור לעיל, נקבע רף אכיפה נמוך יותר מהרף שנקבע ל"נהגים רגילים" והוא עומד על 50 מיקרוגרם (במכשיר הינשוף) או 10 מיליגרם (בבדיקת דם).
נעצרתי בחשד לנהיגה בשכרות – מה עושים?
משתפים פעולה!!! לא מסרבים לדרישת שוטר להיבדק במכשיר.
סירוב להיבדק במכשיר פירושו, בהתקיים תנאי הפסיקה, כי תראו כנוהגים בשכרות מעצם הסירוב ובית המשפט יוכל להטיל עליכם את העונשים הקבועים בחוק, קרי לפחות שנתיים פסילה, פסילה מותנית וקנס.
החוק לא מטיל כל חובה על נהג אשר נבדק בבדיקת שכרות לבצע בדיקה בנשיפון, שהוא מכשיר אלקטרוני קטן אשר מהווה אינדיקציה לשכרות.
נחוק גם לא מטיל חובה על נהג לבצע בדיקות מאפיינים, שהם מבחני התרשמות חיצונית סובייקטיבית של שוטר מרמת השכרות שלכם.
לשוטר יש סמכות לדרוש מנהג להתלוות אליו לבדיקת דם בבית החולים.
במכשיר ה"ינשוף" ובבדיקת דם חייבים להיבדק.
דבר נוסף אשר באפשרותכם לעשות והוא גם זכותכם, כל עוד אינכם מפריעים לעבודת השוטר, הוא לתעד את האירוע בצילום וידאו.
השתמשו בנייד או במצלמות רכב או בכל אמצעי תיעוד אחר על מנת לתעד את התנהלות השוטרים והסביבה בעת אכיפת עבירת נהיגה בשכרות וכאשר הנכם עוברים בדיקות שכרות.
המשטרה צריכה לפעול על פי נהלים שונים על מנת לבסס את היכולת להרשיע נהג בבית המשפט בנהיגה בשכרות וחריגה מנהלים אלו מהווה כשר ראייתי אשר יכול לתרום להגנתכם בבוא היום.
יש לכם זכות מלאה לקרוא על מה אתם חותמים וזכות לכך שבטופס, במקום המיועד לדברי הנהג, תהיה רשומה תגובתכם הראשונית, זכותכם גם לא להגיב.
אבל במידה ותמצאו שיכורים בבדיקת הינשוף ויוגש כנגדכם כתב אישום בגין נהיגה בשכרות, הנכם ניצבים בפני בעיה רצינית.
לפי נתוני משטרת ישראל לשהובאו בכתבה ב – YNET, נכון ל 1.8.19, הוגשו 5655 כתבי אישום בגין נהיגה בשכרות.
נהיגה בשכרות – ענישה
ראשית, תזומנו לשימוע אצל קצין משטרה לו הסמכות לפסול מנהלית את רישיון הנהיגה למשך 30 ימים וכן לאסור שימוש ברכב בו בוצעה העבירה למשך 30 ימים, גם כאשר הנהג שמואשם בנהיגה בשכרות אינו הבעלים.
בנוסף, תמצאו עצמכם ניצבים בפני בית המשפט כאשר לעבירת נהיגה בשכרות מוגדרת בחוקם פסילת מינימום של שנתיים, קנס כספי ועונשים נלווים ומותנים.
תיק תלת"ן בנהיגה בשכרות – מה זה?
בהתייחס לכמות בה נתפסתם, יכול להיות שתיקכם יסווג כתיק תלת"ן – זהו מקרה בו המשטרה שמה דגש על מדיניות ענישה גבוהה יותר ומיידית יותר, ואז תוגש בקשה לפסילת הנהג עד לתום ההליכים המשפטיים.
למשרד עורכי דין, הרשקוביץ ושות', ניסיון של אלפי תיקי נהיגה בשכרות ובאמתחתנו זיכויים רבים והסדרים מקלים במיוחד.