ככל שהמצב בכבישים הולך ומידרדר כך עורך דין תאונות דרכים בחיפה מוצא את עצמו עוסק יותר ויותר בעבירות חמורות מובילות לתאונות. לעיתים נדירות אין מדובר בגורם האנושי והתאונה התרחשה עקב תקלה ברכב או כתם שמן הנשפך על הכביש וגרם להחלקה – אך את מרבית התאונות ניתן היה למנוע על ידי נהיגה אחראית ומתונה יותר. הנהיגה הישראלית ידועה בתור נהיגה אגרסיבית וכזו אשר פעמים רבות עוברת על החוק, מה שמסביר את הפערים בין אחוז התאונות הגבוה שיש בארץ לעומת מדינות אחרות.
עורך דין תאונות דרכים בחיפה מגן על רישיונך
חוק התעבורה מגדיר שלל עבירות תנועה ואת עונשן בהתאם למדדים שונים כמו מידת הנזק של העבירה, מידת הסכנה שהיא ייצרה, מעמדו של הנהג (נהג חדש או לא, נהג עם רישיון או נהיגה בזמן פסילה) ועבירות תנועה קודמות בגינן הורשע הנאשם. יש מספר סוגי תאונות דרכים כאשר ההתייחסות לכל תאונה הוא שונה :
- תאונה עם פגיעה ברכוש ציבורי (עמוד, גדר וכו')
- תאונה עם פגיעה ברכב אחר אך ללא נפגעים
- פגיעה ברכב אחר עם נפגעים
- פגיעה בהולך רגל
- תאונה הכולל הריגה או גרימת מוות ברשלנות
מרבית העברות בתחום התעבורה הן מסוג עוון והתביעה המשטרתית היא שמטפלת בהן. תביעה זו מוגשת לבית המשפט לתעבורה בהתאם לאחד מ-2 סעיפי אישום עיקריים : עבירה מסוג פשע או עבירה מסוג עוון.
עו"ד תאונות דרכים שמעון הרשקוביץ – ההגנה שלך בבית המשפט
כאשר נפתח נגדנו תיק תעבורה – כל אחד מאיתנו זקוק להגנה. עבירת תנועה יכולה לכלול קנס כספי גבוה, תשלום פיצויים, שלילת רישיון לתקופה ממושכת ואף מאסר – כל זאת בהתאם לחומרת העבירה. ללא קשר לסוג העבירה שביצעתם ומידת חומרתה, תמיד טוב שיעמוד לצדכם עורך דין מוביל. משרד עורכי דין שמעון הרשקוביץ ישמח לספק עבורכם הגנה, ייעוץ וייצוג משפטי בכל הערכאות. תוך אמונה עיוורת בצדקת הלקוח ונחישות ללא קץ המשרד מצליח להוציא הסדרים מיטביים עבור כל אחד מלקוחות המשרד.
עו“ד תאונות דרכים הוא הכתובת לפנות אליה לאחר תאונת דרכים. תאונת הדרכים עשויה לגרום לפגיעות גוף ונזקי רכוש והתנהלות בירוקרטית מול חברות הביטוח והביטוח הלאומי. כמו כן הנהגים האשמים בתאונות הדרכים עשויים למצוא את עצמכם בפני כתב אישום בבית המשפט לתעבורה, זאת על פי נסיבות המקרה.
על פי הדוח השנתי של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, בשנת 2021 נהרגו 361 בני אדם בתאונות דרכים בישראל. זוהי עלייה של 11% בהשוואה לשנת 2020. 33% מההרוגים הינם משתמשי רכב פרטי, 26% הולכי רגל, 23% רוכבי אופנוע וקטנוע. ולצד התאונות הקטלניות ישנם רבים אחרים אשר ספגו פגיעות גוף לכל החיים, וחלקם הפכו לנכים.
תאונות דרכים הן דבר שכיח, לצערנו. אך רבים מאיתנו לא יודעים מה יש לעשות לאחר תאונת דרכים. לכן הפעם עו“ד תאונות דרכים מסביר לכם כמה דברים חשובים שצריך לדעת במידה והייתם מעורבים בתאונת דרכים. שימו לב שכבר בזירת התאונה, במידה ומצבכם מאפשר זאת, כדאי להתקשר לעורך דין תעבורה לצורך קבלת ייעוץ ראשוני.
פינוי פצועים, הרוגים ורכבים בתאונות דרכים
במידה וישנם פצועים הדורשים פינוי לבית החולים הם יפונו על ידי מד“א. במידה ופוניתם לבית חולים אך לא נדרשתם לאשפוז, חברת הביטוח היא זו המממנת את הוצאת הפינוי. במידה ואושפזתם קופת החולים היא זו הנושאת בהוצאות.
במידה וחס וחלילה ישנם הרוגים בתאונה, הם יפונו על ידי משטרת ישראל. גופת ההרוג תובא ליחידה הפתולוגית בבית החולים הסמוך למקום התאונה. במידה והמשטרה סבורה כי יש צורך לבצע נתיחה לצורך חקירת התאונה, או שישנו קושי בזיהוי הקרבן, הגופה תועבר אל המרכז לרפואה משפטית באבו כביר.
פינוי רכבים מזירת התאונה הוא באחריותה של משטרת ישראל. הפינוי מתבצע למגרשים פרטיים הנמצאים בקשר חוזי עם המשטרה. שם יערך רישום של הרכב והחפצים הנמצאים בו. אם הרכב אינו נחוץ לצורך חקירת המשטרה, בעלי הרכב יחויבו בעלויות הפינוי.
לאחר שהמשטרה תסיים את חקירתה היא תוציא היתר לשחרור רכב. במידה והתעכבתם בשחרור הרכב, המגרש עשוי לחייב אתכם בהוצאות אחסנה.
אישור משטרתי לנפגעי תאונות דרכים
חשוב מאוד לקבל אישור משטרתי לנפגעי תאונת דרכים. בית החולים זקוק לאישור זה על מנת להעבירו לקופת החולים הנושאת בעלות הטיפול.
לצורך קבלת האישור פנו בהקדם ליחידת אגף התנועה של משטרת ישראל (בהתאם לאזור שבו התרחשה התאונה). יש להתייצב ביחידה עם תעודה מזהה, פרטי המעורבים בתאונה ומיקום התאונה. שם תדרשו למלא ’טופס הודעה על תאונת דרכים‘ ולצרף את רישיון הנהיגה, רישיון הרכב, תעודת ביטוח חובה, תעודה רפואית (בדרך כלל מכתב שחרור מבית החולים).
שימו לב שהמסמכים יישארו במשטרה ועליכם להכין עותקים.
במידה והמשטרה לא נכחה במועד האירוע יש לצרף ראיות המוכיחות את הנזק לרכב (תמונות, דוח שמאי, דוח מחוקר תאונות דרכים).
תביעה לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף
החוק בישראל מבטיח פיצויים לנפגעי תאונות דרכים עם נזקי גוף. הפיצויים נקבעים על פי הנזקים שנגרמו והם מנותקים משאלת האשמה. נושא האשמה בתאונה נבדק על ידי משטרת ישראל והוא מתנהל במישור נפרד. חשוב לפנות ל עורך דין תעבורה בחיפה, גם לצורך התנהלות מול חברות הביטוח ומקסום הפיצויים המגיעים לכם. אך גם לצורך התנהלות מול המשטרה ובית הדין לתעבורה במידה ותועמדו לדין בעקבות התאונה.
כדאי לדעת ש שכר טרחה עו“ד תאונות דרכים מוגבל לאחוז מסוים מסכום הפיצויים.
כל אדם שנפגע בתאונת דרכים רשאי לתבוע את חברת הביטוח של הרכב שבו נסע. במידה ונפגע הולך רגל הוא תובע את חברת הביטוח של הרכב שפגע בו. במקרה של הרוג, בני משפחתו רשאים לתבוע את הפיצוי מחברת הביטוח. במקרים שבהם הרכב אינו מבוטח או שמדובר בתאונת פגע וברח, יש להגיש את התביעה לקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים (קרנית).
חקירת תאונת הדרכים
בכל תאונת דרכים המשטרה ממנה חוקר לאירוע. במידה וישנם פצועים קשה או תאונת דרכים עם הרוגים, יצורף לחקירה גם בוחן תנועה. מטרת החקירה היא להבין את הנסיבות שגרמו לטעונה ולבדוק האם מדובר בגורם אנושי או סיבה אחרת.
חוקר התאונה יאסוף עדויות מהמעורבים בתאונה, עדי ראייה ואף אנשים מהסביבה הקרובה של הנפגעים. במידה וזוהי תאונת פגע וברח יצטרפו אל החקירה גם נציגים של יחידות המודיעין והסיור של המשטרה.
במידה וחוקר התאונה ימצא ראיות נגד הנהג הנושא באחריות, המשטרה עשויה להמליץ על הגשת כתב אישום תאונת דרכים. ההחלטה היא של פרקליטות המחוז. אם הוזמנתם לבית המשפט, כמובן שחשוב להגיע עם עורך דין תעבורה. גם אם זו אשמתכם עדיין מגיע לכם ייצוג משפטי.
עו“ד תאונות דרכים
תאונות דרכים הן נושא רציני, ובמקרים רבים אנשים זקוקים לעזרתו של עורך דין תעבורה על מנת לטפל בכל הפרוצדורות ותביעות הפיצויים. חברות הביטוח אינן ממהרות להכיר באחוזי הנכות והנזק הנגרם לכם. אתם צפויים להתייצב בפני ועדות רפואיות והליכים בירוקרטיים מתישים. בעזרתו של עורך דין מומחה לתאונות דרכים תוכלו למקסם את הפיצויים המגיעים לכם.
עורך דין תעבורה
חשוב לדעת כי בנסיבות מסוימות תאונות דרכים נחשבות גם כתאונות עבודה. רבים אינם מודעים לכך, אך גם אם עשיתם תאונת דרכים ברכבכם הפרטי בעודכם בדרך לעבודה, הדבר נחשב לתאונת עבודה.
למשרד עורכי דין תעבורה שמעון הרשקוביץ ניסיון רב בייצוג נפגעי תאונות דרכים. אצלנו תוכלו לקבל שירות מכל הלב. אנו נסייע לכם לממש את מלוא הזכויות המגיעות לכם.
עקבו אחרינו גם בטויטר
עו“ד תאונות דרכים
עורך דין תעבורה