עורך דין תחבורה

ישנן סיבות רבות לשמן נזדקק לשירותיו של עורך דין תחבורה, בין אם מדובר על ביטול קנס כספי, ביטול נקודות או ביטול הדו"ח כולו. ככלל, ישנן עילות לביטול דוח תנועה, אך יש צורך להוכיח שאחת התקיימה באופן מובהק. אם צולמתם על ידי מצלמת רמזור, למשל, תהיה בעיה להוכיח עליה לביטול הדוח.

בעניין נקודות, במיוחד על פי שיטת הנקודות החדשה, יש כמובן גם דרכים לגרום לוויתור על הנקודות. על כן, לא משנה כמה נקודות זה רמזור אדום, לשם הדוגמה, השאלה היא האם ניתן להגיש בקשה לוויתור על הנקודות ולהמירן לקנס כספי, וישנם מקרים שניתן.

כמה נקודות זה רמזור אדום
לא משנה כמה נקודות זה רמזור אדום – השאלה היא אם יש סיבה לביטול הנקודות.

עורך דין תחבורה

מערכת החוק הישראלית מסדירה את חוקי התחבורה היבשתית באמצעות התחום המשפטי של דיני תעבורה. דיני התעבורה בישראל מוסדרים בפקודת התעבורה, שנחקקה ב- 1929 בארץ ישראל, כמו פקודות רבות אחרות, תחת שליטת המנדט הבריטי.

לאחר הקמת מדינת ישראל, הפקודה התקבלה אל ספר החוקים הישראלי, ומאז ועד היום עברה שינויים רבים. הפקודה מסדירה את התחום המשפטי השלם של דיני התעבורה בארץ, ומגדירה את החוקים, סמכויות האכיפה הרלוונטיות ועוד.

החוק מגדיר עבירות תנועה על פי חומרה, עבירת תנועה כמו אי מתן זכות קדימה להולך רגל, במעבר חציה, לא תשפט באותה מידת חומרה של עבירה כמו חציית קו הפרדה רציף. כמו כן, בנוגע לעבירות מהירות, חומרת העבירה תלוי במידת המעבר על מגבלת המהירות.

עילות לביטול דוח תנועה
ישנן מספר עילות לביטול דוח תנועה – תלוי בדוח ובעבירה

מתי ישנן עילות לביטול דוח תנועה

כמעט כל נהג ממוצע מוצא את עצמו מבצע עבירות תנועה פשוטות, בתום לב או בכוונה תחילה. עבירות התנועה יכולות להיות שימוש בטלפון הנייד, נהיגה מסוכנת כמו אי מתן זכות קדימה או עקיפה חדה מצד ימין, מהירות מופרזת ועוד.

רוב העבירות הקלות מזכות את בעליהן בקנס כספי, פסילת רישיון זמנית ונקודות. במקרים חריגים, עבירות חמורות כמו מהירות מופרזת או מעבר באור אדום יכולות להקנות גם פסילת רישיון ממושכת ואפילו מאסר.

חשוב לציין: תשלום הדו"ח מהווה הודאה בביצוע העבירה, ולכן במידה שהנהג מעוניין לערער עליו או לבקש לבטלו, אין לשלם אותו.

כדוגמא לעילה לביטול דוח משטרה ניתן להביא צידוק הגיוני לביצוע העבירה – כמו למשל במקרה של עקיפה מימין, אם רכב תקוע בנתיב השמאלי, וניתן להוכיח זאת על ידי מצלמה המותקנת ברכב, לשם הדוגמה, מותר לעקוף את הרכב התקוע מצד ימין.

הזכות לבקש המרת הדו"ח (ברירת קנס, לא זימון לבית משפט) באזהרה עומדת רק לנהגים ותיקים שאין להם היסטוריה של עבירות תנועה בשנים האחרונות. נסיוננו מראה כי על פי רוב, במקרים של עבירת תנועה חמורה (פס לבן, אור אדום וכו') לא תהיה המרה באזהרה.

כמובן שביסוד הבקשה להמרה באזהרה חייבת להיות הודאה בביצוע עבירת התנועה.

עורך דין תחבורה
תמיד כדאי להתייעץ עם עורך דין תחבורה מומחה

מה היא מצלמת רמזור ומה השימוש בה

מצלמות המהירות ואור אדום המותקנות כיום בישראל מופעלות ע"י פסי השראה מגנטיים, המצלמות מבוססות על לולאות המותקנות בתוך אספלט הכביש. על ידי מדידת ההשראה המגנטית אשר הרכבים החולפים יוצרים על פני הלולאות הללו, יודעת המערכת לחשב במדויק את המהירות של הרכב שעבר מעליהן ולכל נתיב בנפרד.

בצומת מרומזרת עם מצלמת אור אדום ניתן לראות את פסי ההשראה מייד בפס העצירה. שני פסים מקבילים. הפסים המקבילים מודדים גם את מהירות הרכב בחציית הצומת ופועלים בזמן שהאור ברמזור אדום.

שווה להזכיר שרובם המכריע של הדו"חות המופקים ע"י מצלמות הרמזור הללו הם דו"חות מהירות. רק כ- 10% הם דו"חות על אור אדום. על כן, כדאי לשים לב גם למהירות הרכב בעת המעבר בצומת מרומזרת עם מצלמות.

עוד כדאי לציין כי נכון לסוף שנת 2020, מצלמות א3 המתעדות עבירות רמזור אדום עדיין לא זכו לאמינות בית המשפט והעניין מצוי בבירור משפטי.

מצלמת רמזור
מצלמת רמזור – משמשת גם כמצלמת מהירות

כמה נקודות זה רמזור אדום

נהגת ברכבך ולא צייתת לאור אדום שהיה ברמזור בכיוון נסיעתך בכך שלא עצרת את רכבך לפני קו העצירה / לפני מעבר החציה / סמוך לרמזור הקרוב / ונכנסת לצומת כשברמזור דלק אור אדום בניגוד לתקנה 22(א) לתקנות התעבורה:

  • קנס בסך 1,500 ש"ח.
  • 10 נקודות.
  • אין אפשרות להמיר עבירת רמזור אדום באזהרה.

על פי תקנות משרד התחבורה, והרשות לבטיחות בדרכים, עבירה של נסיעה ברמזור אדום נושאת עימה קנס של 1,500 שקלים ועוד 10 נקודות, מבחינת הענישה בעבירות קנס אין החמרה עם נהגים חדשים בעבירת רמזור אדום, קרי, גם נהג חדש ישא בקנס בסך 1,500 ש"ח ו- 10 נקודות.

עם זאת, נהג חדש שקיבל הזמנה לדין בעבירת רמזור אדום – בתי המשפט יביאו בחשבון את עובדת היותו נהג החדש והנטייה תהיה להחמיר עימו. המטרה היא לחנך את הנהג החדש.

אתם מוזמנים לעקוב אחר עמוד הפייסבוק שלנו

עורך דין תחבורה
מאמרים נוספים באותו נושא:
השאירו פרטים ונחזור בהקדם:
דילוג לתוכן